Klanjana dženaza Mehmed ef. Kurtiću

Klanjana dženaza Mehmed ef. Kurtiću

Vijest da je naš uvaženi kolega, Mehmed ef. Kurtić, u 57-oj godini života preselio na ahiret, iznenadila je sve one koji su ga poznavali.

Dženaza je obavljena u utorak, 24. septembra 2013. godine, poslije ikindije-namaza ispred džamije u Palanci, a ukopan u haremu džamije.

Dženazi je prisustvovao izuzetno veliki broj imama, profesora medresa, zvaničnika Islamske zajednice i džematlija iz svih džemata sa područja Brčkog i okoline.

Nakon klanjanja dženaze prisutnima su se obratili mr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko, profesor Mustafa Spahić, mr. Vahid ef. Fazlović, muftija tuzlanski i Razim ef. Čolić, izaslanik Reisu-l-uleme IZ-e u BiH.

Svi koji su poznavali Mehmed efendiju saglasni su kako je njegovo preseljenje na ahiret gubitak za porodicu ali i za cijelu Islamsku zajednicu, u kojoj se Mehmed ef. posebno afirmirao u muallimskom radu sa svim generacijama svog džemata.

kurtic_mehmed

Mehmed efendija je rođen 12.03.1956. godine u mjestu Rovaši, općina Vlasenica.

Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu završio je 1978. godine, a 2004. godine je okončao studij na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

U imamskoj službi je od 1979. godine. Prvi radni angažman imao je u džematu Drinjača – MIZ Zvornik, zatim je radio u džematima: Koraj – MIZ Čelić i Janjari – MIZ Bijeljina da bi 1985. godine prešao u džemat Palanka i tu proveo ostatak radnog vijeka.

Molimo Uzvišenog Allaha da mu podari džennet a merhumovoj porodici, rodbini i prijateljima mnogo sabura.

Inna lillahi we inna ilejhi radžiuun.

MK2