Konkurs za najuspješniju fotografiju

Konkurs za najuspješniju fotografiju

U okviru manifestacije „Ti si ruža džennetska“ posvećene rođenju posljednjeg Allahovog Poslanika, Muhammeda, a.s., Medžlis IZ-e Brčko raspisuje konkurs za najuspješniju fotografiju džamije na području Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

UVJETI KONKURSA:

  1. Konkurs je namijenjen za mlade osobe, okvirno do 30 godina starosti (odnosno za sve koji su rođeni od 01. 01. 1990. g.)
  2. Da bi jedan kandidat ostvario pravo na učešće u ovom projektu mora biti stanovnik Brčko distrikta i imati mjesto prebivališta na području ove lokalne zajednice
  3. Jedan kandidat može priložiti jednu ili više fotografija, jedne ili više džamija (sa područja MIZ-e Brčko), stim da svaka fotografija podrazumijeva njezino fotografiranje iz vana.
  4. Fotograf (mladi umjetnik) ima slobodu da fotografira džamiju iz bilo koje perspektive, neovisno o dnevno-noćnom ambijentu.
  5. Ovaj materijal mora biti originalan i nije dopušteno njegovo plagiranje ni u jednom aspektu
  6. Nagradni fond za ovaj projekat iznosi 400 KM (1. nagrada 160 KM, 2. nagrada 130 KM i 3. nagrada 110 KM).
  7. Fotografske uratke je potrebno dostaviti u Medžlis Brčko u elektronskoj formi najkasnije do 20. 11. 2020. g.
  8. Stručni žiri će pregledati sve prispjele materijale i odabrati 3 najuspješnija čiji autori će biti novčano nagrađeni, a ostali učesnici će biti nagrađeni odgovarajućom knjigom
  9. U srijedu, 25. 11. 2020.godine, u prostorijama Medžlisa Brčko će biti upriličena ceremonija dodjele nagrada.