Koordinatori za rad s mladima organizirali druženje mladih iz Srebrenika i Brčkog

Koordinatori za rad s mladima organizirali druženje mladih iz Srebrenika i Brčkog

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Srebrenik sinoć je upriličeno druženje mladih sa područja Medžlisa Islamske zajednice Brčko i mladih iz Srebrenika.

Druženje je organizirano u sklopu projekta EPM (Edukacijski programi za mlade). Na početku druženja, nakon obavljanja akšam-namaza, prisutnima se u ime domaćina obratio Refik ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ-e Srebrenik a poslije njega i mr. Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko koji su pozvali mlade da se uključe u programe koje im nudi Islamska zajednica i tako aktivno sudjeluju u realizaciji postojećih ali i kreiranju nekih novih projekata.

gl_im

Tema ovog druženja je bila: “Musliman i internet, pozitivne i negativne strane interneta”. U toku debate mladi su iznosili svoje stavove, nudili ideje i navodili izvore sa kojih uzimaju informacije o vjeri.

Po okončanju debate mladi su se nastavili družiti uz zakusku koju su domaćini pripremili a opći je zaključak da ovakva druženja treba upriličiti češće. Ovo druženje je bilo prilika da se uspostave kontakti i dogovori saradnja na implementaciji nekih zajedničkih projekata.

Sala u kojoj je upriličeno druženje nije bila dovoljno velika da primi sve prisutne pa su domaćini obezbijedili i dodatni prostor kako bi se svi udobno smjestili. Nadamo se kako će se na poziv da nam uzvrate posjetu mladi iz Srebrenika ubrzo odazvati.