Mevludska svečanost za žene

Mevludska svečanost za žene

Mevludska svečanost za žene, upriličena u okviru manifestacije posvećene rođenju Muhammeda a.s. simboličnog naziva “Ti si ruža džennetska”, održana je u nedjelju 23. oktobra 2022. godine poslije podne-namaza u džamiji džemata Ivici. Svečanost su i ove godine organizirale članice Odjela za brak i porodicu koji djeluje pri Medžlisu Islamske zajednice Brčko.

Na početku programa, nakon učenja Kur'ana i uvodnog obraćanja, predavanje za prisutne održala je Amina Đulović, stručna saradnica za medije u Muftijstvu tuzlanskom, koja je govorila o osobinama Muhammeda a.s. i potrebi slijeđenja njegovog sunneta.

Mevludski program su pripremile i izvele članice brčanskog hora Mošus. Osim njih, u programu su učestvovale: Izeta Halilović Hasanović , Asima Aliefendić, hfz. Fatima Karahasanović i Emina Gobeljić Behlulović.

Cilj ovakvih skupova je afirmacija žene muslimanke koja treba da bude snažnija uključena na planu provođenja misije kojoj je Islamska zajednica posvećena, naglasila je Izeta Halilović Hasanović, koordinatorica Odjela za brak i porodicu.