Muftija tuzlanski prisustvovao mevludskoj svečanosti u džematu Gornji Rahić

Muftija tuzlanski prisustvovao mevludskoj svečanosti u džematu Gornji Rahić

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović prisustvovao je u nedjelju 3. decembra 2017. godine mevludskoj svečanosti u džematu Gornji Rahić.
Dobrodošlicu gostima i svim džematlijama ovog i drugih džemata Medžlisa IZ-e Brčko poželili su imam džemata Salih-ef. Hrnjić i glavni imam ovog medžlisa Mustafa-ef. Gobeljić.

Prisutnima se na uvodu kratko obratio i dr. Mensur Husić, profesor u Behram-begovoj medresi. Govoreći o veličini misije Muhammeda s.a.v.s. dr. Husić pozvao je prisutne na čuvanje naše plemenite tradicije.

Muftija Fazlović je potom održao predavanje u kojem je izmeđuostalog rekao da muslimani osjećaju radost svoje vjere, koju nam je pokazao i objasnio naš Poslanik, s.a.v.s. “Svaka njegova riječ je lijepa, a svako njegovo djelo je najbolje djelo. Niko prije, a niti poslije njega, nije imao tako lijepe riječi, tako dobra djela. Svojstva i osobine Muhammeda, s.a.v.s., su bile na najvišem stupnju. Njegova narav, njegov moral je ono u što mi trebamo gledati i tome težiti.”  Muftija je istakao da treba što više učiti salavate i što više čitati o Muhammedu s.a.v.s., a sve što spoznamo da je od njegovog sunneta treba uzeti i primijeniti u životu.

tradicionalni mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ-e Brčko.

Po završetku mevludske svečanosti muftija Fazlović susreo se sa imamima ovog Medžlisa i s njima razgovarao o životu muslimana i aktivnostima imama u ovom dijelu Muftiluka tuzlanskog.