Muftijstvo tuzlansko: Dodijeljena priznanja za najuspješnije muallime

Muftijstvo tuzlansko: Dodijeljena priznanja za najuspješnije muallime

Svečanost dodjele priznanja najuspješnijim muallimima na području Muftijstva tuzlanskog održana je u ponedjeljak 21. novembra 2016. godine u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli.

Muftijstvo tuzlansko je priznanja muallimima dodijelilo za postignute rezultate u mektebskoj nastavi, a na osnovu rezultata na mektebskim takmičenjima u posljednjih pet godina.

Priznanja je uručio Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski. U ovoj svečanoj prilici muftija Fazlović je istakao da mekteb treba da bude prvi prioritet u radu imama i u ukupnoj misiji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, istakavši kako su za dobre rezultate potrebni iznimno veliki trud, vrijeme, umijeće i strpljenje.

U uvodnome dijelu svečanosti, upriličen je i razgovor o misiji muallima i unaprijeđenju rada u mektebu. Svoje impresije o ovoj temi iznijeli su Sead-ef. Seljubac, pomoćnik muftije tuzlanskog i prisutni muallimi.

Istaknuto je da je muallim osoba koja se svjesno, radi Božijeg zadovoljstva, opredijelila da svoje stručne i umne potencijale stavi u službu prenošenja emaneta znanja na djecu koja su mu povjerena.

Muftijstvo tuzlansko ima 363 muallima, a priznanja su na ovoj svečanosti dodijeljena 41 najuspješnijem muallimu.

Među navedenim brojem našli su se i dva muallima sa područja Medžlisa Islamske zajednice Brčko a to su: Mustafa ef. Mešanović i Fuad ef. Karahasanović, imami u džematima Brka Stara i Šatorovići. U nadi da će nastaviti sa predanim radom muallimima čestitamo na dobijenom priznanju.

m_mesanovic f_karahasan