Klanjana dženaza hafizu Šemsudin ef. Kavazoviću

Dženaza-namaz u četvrtak 26. juna 2014. god. poslije ikindije-namaza u džematu Maoča Stara

Klanjana dženaza hafizu Šemsudin ef. Kavazoviću

Danas, 26. juna 2014. godine, poslije ikindije namaza, u džematu Maoča Stara klanjana je dženaza hafizu Šemsudin ef. Kavazoviću koji je u 93. godini života preselio na ahiret. Dženaza je, zbog izuzetno velikog broja prisutnih džematlija, klanjana na ulici ispred džamije a istoj su prisustvovali najviši zvaničnici Islamske zajednice među kojima su bili reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović, muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović, glavni imam Medžlisa IZ-e Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić, pomoćnik muftije tuzlanskog dr. Sead ef. Seljubac, direktor Behram-begove medrese Ahmed ef. Hatunić i mnogi glavni imami i imami susjednih medžlisa.

Prije nego je klanjana dženaza prisutnima su se obratili Enver ef. Tursunović, imam džemata Maoča Stara, mr. Mustafa ef. Gobeljić, mr. Vahid ef. Fazlović i na kraju reisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović. Biranim riječima su govornici spominjali hafiza Kavazovića a Muftija tuzlanski je kazao kako je hafiz Kavazović bio najuglednija ličnost na ovom prostoru u proteklih pedeset godina.

Dženaza-namaz hafizu Kavazoviću imamio je njegov unuk Adnan Kavazović koji studira u Jordanu i nadamo se da će nastaviti slijediti stope svoga plemenitog djeda.

Uzvišenog Allaha molimo da hafiza Kavazovića uvede u džennet a njegovoj porodici i prijateljima podari sabura.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA