Održan 11. mektebski turnir

Održan 11. mektebski turnir

U nikada neizvjesnijoj borbi do posljednje minute posljednje utakmice danas je, u organizaciji Medžlisa IZ-e Brčko, završen mektebski turnir na kojem je učestvovalo skoro dvije stotine polaznika naših mekteba.

Učešće na ovogodišnjem turniru uzelo je 19 ekipa. Ekipe su bile raspoređene u pet kvalifikacijskih grupa i svaka od njih je igrala utakmice sa ostalim ekipama iz grupe. Nakon prve faze takmičenja dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i jedna najbolja trećeplasirana ekipa nastavile su takmičenje u eliminacijskom krugu. U drugi eliminacijski krug plasiralo se šest ekipa dok su završnicu turnira igrale tri ekipe i to iz džemata: Brezovo Polje, Brod i Maoča Stara. U završnici je svaka od ekipa igrala utakmice protiv ostalih ekipa u grupi a nakon posljednje utakmice, prema bodovnom stanju, proglašeni su pobjednici.

Prva tri mjesta pripala su ekipama:

  1. Maoča Stara
  2. Brod
  3. Brezovo Polje

Strijelci su bili veoma raspoloženi pa je u toku turnira postignut izrazito visok broj golova. Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Ermin Kadrić iz prvoplasirane ekipe a Ismail Bešić iz ekipe džamata Palanka proglašen je najboljim golmanom. Kao i prethodnih godina suđenje turnira povjereno je licenciranom sudijskom paru.

Pobjednička ekipa nastavit će takmičenje na nivou Muftijstva, gdje će se kroz kvalifikacionu grupu boriti za učešće na završnici ovog velikog turnira.

Vrijedi istaknuti kako je organizacija sportskih manifestacija ovog tipa jako kompleksan i zahtjevan posao, s obzirom na broj i uzrast učesnika te vrijeme predviđeno za održavanje turnira. Međutim, sportski duh i kultura koju su pokazali naši učenici vrijedila je svakog atoma uložene snage i truda.

Čestitamo Sabahudin ef. Ravkiću na naporima koje ulaže kako bi ovaj turnir, u organizacijskom smislu, doveo na veoma visok nivo kao i pobjednicima kojima želimo puno sreće u nastavku takmičenja.

mt16