Održan mektebski turnir

Održan mektebski turnir

U subotu 12. aprila 2014. godine je, u organizaciji Medžlisa IZ-e Brčko, održan deveti po redu mektebski turnir na kojem je učestvovalo više od dvije stotine polaznika naših mekteba.

Učešće na ovogodišnjem turniru uzela je 21 ekipa a odigrano je ukupno 46 utakmica. Prva utakmica je, prema ranije utvrđenom rasporedu i satnici, počela u 7,00 sati a posljednja odigrana utakmica završila je u 16,00 sati. Kao i prethodnih godina suđenje turnira povjereno je licenciranom sudijskom paru. Ekipe su bile raspoređene u pet kvalifikacijskih grupa i svaka od njih je igrala utakmice sa ostalim ekipama iz grupe. Nakon prve faze takmičenja dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe i dvije najbolje trećeplasirane ekipe nastavile su takmičenje u eliminacijskom krugu. U drugi eliminacijski krug plasiralo se šest ekipa dok su završnicu turnira igrale tri ekipe i to iz džemata: Palanka, Dizdaruša i Maoča Stara. U završnici je svaka od ekipa igrala utakmice protiv ostalih ekipa u grupi a nakon posljednje utakmice, prema bodovnom stanju, proglašeni su pobjednici.

Prva tri mjesta pripala su ekipama:

  1. Dizdaruša
  2. Palanka
  3. Maoča Stara

Strijelci su bili veoma raspoloženi pa je u toku turnira postignut izrazito visok broj golova. Titulu najboljeg strijelca turnira ponio je Said Memišević iz drugoplasirane ekipe.

Pobjednička ekipa nastavit će takmičenje na nivou Muftijstva, gdje će se kroz kvalifikacionu grupu boriti za učešće na završnici ovog velikog turnira.

Vrijedi istaknuti kako je organizacija sportskih manifestacija ovog tipa jako kompleksan i zahtjevan posao, s obzirom na broj i uzrast učesnika te vrijeme predviđeno za održavanje turnira. Međutim, sportski duh i kultura koju su pokazali naši učenici vrijedila je svakog atoma uložene snage i truda.

Čestitamo Sabahudin ef. Ravkiću na naporima koje ulaže kako bi ovaj turnir doveo na veoma visok organizacijski nivo kao i pobjednicima kojima želimo puno sreće u nastavku takmičenja.

p1 p2 p3