Održana promocija knjige “Majka Hatidža”

Održana promocija knjige “Majka Hatidža”

U kongresnoj sali restorana Divanhana je, u ponedjeljak 9. januara 2023. godine u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko, upriličena promocija knjige “Majka Hatidža”, autorice Esnefe Smajlović-Muhić.

Program je počeo u 18, 30 sati učenjem ajeta Časnog Kur'ana i obraćanjem glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljića koji je u ime organizatora promocije uputio riječi dobrodošlice autorici knjige i velikom broju prisutnih brčanki i brčaka.

Autorica je prisutnima kazala kako je kroz knjigu hronološkim redom prikazala svaku godinu od početka agresije na Bosnu i Hercegovinu pa sve do smrti rahmetli Hatidže Mehmedović. Knjiga obiluje dokumentima čija vjerodostojnost je provjeriva čak i kroz dokumente Haškog tribunala.

Knjiga je pisana pune dvije godine a namjera autorice, zbog vlastite porodične tragedije uzrokovane genocidom u Srebrenici, bila je da da prikaže kompletnu dokumentovanu sliku genocida a to je uradila kroz život Hatidže Mehmedović za koju kaže da je žena koja je obilježila 20. vijek.

Moderator promocije bila je Emina Gobeljić- Behlulović a učešće u programu uzela je i hafiza Zahida Vračo.