Održana radionica “Zdravo živjeti”

Održana radionica “Zdravo živjeti”

Odjel za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko je, u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana, organizovao program posvećen zdravom načinu života a koji je održan u prostorijama Medžlisa u subotu 27. aprila 2019. godine u 17,oo sati.

Na pomenutu temu je sa medicinskog aspekta govorila dr. Minela Hadžić- Abdurahmanović a sa aspekta islamskog učenja govorila je Hasiba Saračević, prof., koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva tuzlanskog.

Cilj održanog programa bio je razvijanje svijesti o potrebi čuvanja života i zdravlja te uzimanja učešća u suzbijanju hroničnih nezaraznih bolesti kao što su šećerna bolest, viski pritisak, alergije, karcinomi i sl. a koje su veoma često direktno u vezi sa stilom života.

Organizator se pobrinuo da program učini što zanimljivijim pa je poslije održanih predavanja organizirana radionica zdrave ishrane takmičarskog karaktera. Po završetku radionice svaka grupa je prezentirala svoj proizvod a ocijenjeni su međusobnom kupovinom pripremljenih obroka po simboličnim cijenama. Pobjedička grupa je bila ona koja je na kraju skupila najviše novca.

Prikupljeni novac usmjeren je u predramazanske humanitarne akcije kao pomoć najugroženijima u našem društvu.

Program je završio druženjem a organizatori najavljuju kako će se ova aktivnost nastaviti i u narednom periodu…

Vrijedi istaknuti kako je u programu učestvovalo 45 osoba različitih uzrasta.