Održana redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Održana redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Brčko

U amfiteatru Bijele džamije u subotu 17. februara 2018. godine održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Skupština je počela nakon podne-namaza učenjem ajeta Časnog Kur'ana koje je učio Esad ef. Avdić a potom se pristupilo izboru radnog predsjedništva u koje su jednoglasno izabrani profesor Rizo Čivić, predsjedavajući i Bahrija ef. Smajić, zamjenik predsjedavajućeg.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Izvršnog odbora gospodina Hajrudina Omerovića prisutnim članovima Skupštine obradio se dr. Sead ef. Seljubac, zamjenik tuzlanskog muftije Vahid ef. Fazlovića. U svom obraćanju je dr. Seljubac govorio o dobronamjernosti, biranju ispravnog puta, čuvanju reda, potrebi da gradimo a ne razgrađujemo te o važnosti pridržavanja ovih principa u radu.

Vođenje sjednice potom je predato gospodinu Čiviću koji je naglasio da je svim članovima Skupštine, predstavnicima džemata, uz poziv na Skupštinu uručen i radni materijal za pripremu sjednice i na glasanje stavio usvajanje dnevnog reda koji je dobio jednoglasnu podršku.

Na ovoj sjednici Skupštine razmatran je i jednoglasno usvojen izvještaj o radu Medžlisa Islamske zajednice Brčko za 2017. godinu, plan rada i budžet za 2018. godinu kao i opće smjernice za rad Medžlisa u 2018. godini.