Održana sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Brčko

Održana sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Brčko

U sali za sastanke Medžlisa Islamske zajednice Brčko je u nedjelju 24. februara 2019. godine poslije podne-namaza održana prva radna sjednica novog saziva Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Sjednicu je, učenjem ajeta Časnog Kur'ana, otvorio Islam-ef. Hrnjić a potom se pristupilo izboru predsjedavajućeg a za kojeg je jednoglasno izabran profesor Rizo Čivić koji je preuzeo vođenje današnjeg zasjedanja.

Prije nego je predloženi dnevni red stavljen na izjašnjavanje prisutnim delegatima obratio se Muhamed Hasanspahić, sekretar Muftijstva tuzlanskog, koji je čestitao delegatima na izboru naglasivši važnost emaneta povjerenja kojeg su dobili od džematlija svojih džemata i pozvao sve prisutne da u radu ovog tijela budu vođeni u skladu sa tim saznanjem.

Predloženi dnevni red je jednoglasno usvojen a potom se pristupilo analizi izvještaja o radu Medžlisa Brčko za proteklu godinu koji je dobio poztivnu ocjenu i jednoglasno usvojen.

Nakon većeg broja diskusija prisutnih delegata usvojen je i budžet za 2019. godinu kao i opće smjernice za rad Izvršnog odbora Medžlisa Brčko čime je i završeno ovo zasjedanje.