Održana tribina: “Pogledi na domovinu”

Održana tribina: “Pogledi na domovinu”

U amfiteatru Bijele džamije u Brčkom je u subotu 8. decembra 2018. godine održana tribina na temu: “Pogledi na domovinu.”

Pomenuta tribina dio je programa ovogodišnje manifestacije posvećene rođenju poslanika Muhammeda a.s. “Ti si ruža džennetska” a gosti su bili: Prof. dr. Refik Ćatić, prof. dr. Halid Žigić i Safet Dervišević, prof.

Moderator tribine bio je mr. Mustafa ef. Gobeljić a ujedno je to bila i prilika da se promovira peta knjiga Safeta Derviševića pod naslovom “Pogledi na domovinu”.

Knjiga govori o stalnoj ugroženosti BiH, sve aktivnijoj ulozi onih koji su protiv nje i neodovljno jakom glasu onih koji je vole.

„Moje pražnjenje i želja je da ovom knjigom potaknem na razmišljanje, da ravnodušne i indiferentne probudim da pojačaju svoj domoljubni osjećaj“, rekao je autor, Safet Dervišević.

Knjiga je nastala kao izraz emotivne potrebe da autor progovori o trenutnom stanju u BiH. Na 400 stranica, uz brojne dokumente i fotografije autor upućuje vapaj za spas domovine i upozorava na rastući nacionalizam.