Održano prvo edukativno predavanje Savjetovališta/Kancelarije za brak i porodicu

PIŠE: BEHIJA KADUŠIĆ, prof.

Održano prvo edukativno predavanje Savjetovališta/Kancelarije za brak i porodicu

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Brčko, 05. 10. 2021. godine održano je edukativno predavanje sa radionicom za sve one koji su iskazali interesovanje i prijavili se za učešće. Tema je bila ,,Jačanje samopouzdanja, kako i zašto“.

Učesnici su imali priliku čuti nešto više o tome sa aspekta islama, ali i psihologije. Ono što nas raduje jeste to što je građanstvo pokazalo veliku zainteresovanost . Broj učesnika bio je ograničen. Ukupno je bilo 25 učesnika, i to: 23 učesnice i 2 učesnika. Interesovanja za ovakav vid edukacije su nam signal da su predavanja ove vrste na aktuelne teme današnjice jako poželjna, što će nam biti vodilja za organizaciju narednih predavanja.

Tema koja se prožima kroz svakodnevni život, i koja je vrlo važna u prevazilaženju svakodnevnih izazova kojima smo svi izloženi bila je prva u nizu tema koje će Savjetovalište/Kancelarije za brak i porodicu da organizuje. Kroz predavanje učesnici su imali priliku uzeti učešće, iznijeti svoje mišljenje te praktično čuti kako prevazići poteškoće u ojačavanju samopouzdanja sa dva aspekta. Nakon završenog edukativnog dijela, učesnici su dobili potvrde o učešću, nakon čega su nastavili prigodno druženje uz osvježenje.