Okrugli sto „Članarina – važan činilac materijalne osnove IZ“

Okrugli sto „Članarina – važan činilac materijalne osnove IZ“

Ovaj okrugli sto, koji se održava danas (17.02.2010. godine) u Kulturnom centru „Kralj Fahd” u Sarajevu, organiziran je s ciljem unapređenja akcije prikupljanja i upravljanja sredstvima članarine.

Učešće u ovoj diskusiji uzet će predstavnici nadležnih saborskih komisija, određeni broj članova Rijaseta, glavnih imama te predsjednika medžlisa kao i neki od službenika medžlisa koji su se pokazali kao uspješni u ovim poslovima. Tom prilikom bit će izloženi i prigodni referati  usko vezani za samu organizaciju prikupljanja članarine kao i rezultati postignuti na tom polju u proteklom periodu.

Okruglom stolu prisustvovat će i reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić te predsjednik Udruženja ilmijje Muharem Hasanbegović, a referate će izložiti: Muhamed Salkić „Članarina u kontekstu ukupnih planova IZ-e”, Ifet Mustafić „Finansiranje crkava u BiH i okruženju”, Mensur Karadža „Članarina u normativnim aktima IZ-e”, Zijad Suljić „Komparativna analiza članarine u posljednjih 10 godina”, Ahmet Pašalić „Učešće članarine u ukupnim prihodima IZ-e”, Rasim Kadrić „Način i tehnike prikupljanja članarine” te Hasan Čengić „Perspektive razvoja članarine IZ-e”.

rijaset.ba