Organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U okviru manifestacije „Ti si ruža džennetska“ i ove godine je organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je upriličena u ponedjeljak 1. novembra 2021. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Akcija je realizirana u saradnji sa JZU Brčko a ovom prilikom darovano je 23 doze krvi dok 7 davalaca nije bilo u mogućnosti pristupiti ovoj akciji.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Mustafa-ef. Gobeljić izrazio je zadovoljstvo odzivom građana na ovu akciju te naglasio kako smatra da svaki čovjek plemenitih namjera, bez obzira kojoj religiji pripadao, treba sudjelovati u plemenitim ciljevima i davati podršku svemu onome što je korisno za druge ljude. Naš poslanik je u jednom hadisu rekao: “Najbolji od vas su oni koji najviše koriste ljudima, a najgori od vas su oni koji najviše nanose štetu drugim ljudima.”

Naredna aktivnost u programu manifestacije „Ti si ruža džennetska“ je tribina koja će se održati u subotu 6. novembra u velikoj sali restorana Divanhana a kada će gost biti dr. hfz. Safvet Halilović.