Organizirana tribina na temu: “Kako voljeti Bosnu i Hercegovinu”

Organizirana tribina na temu: “Kako voljeti Bosnu i Hercegovinu”

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen je u Brčkom nizom programa među kojima je i tribina na temu “Kako voljeti Bosnu i Hercegovinu”. Organizator ovog skupa bila je Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Brčko a program je održan u subotu 5. marta 2022. godine u velikoj sali restorana Divanhana.

Na početku programa su se, nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine i učenja Kur'ana, prisutnima obratili Asmir-ef. Bekrić, koordinator Mreže mladih i Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Na pomenutu temu govorio je Harun Hodžić koji je posvijestio hiljadugodišnju tradiciju države Bosne i obavezi čuvanja njene državnosti i nezavisnosti. Hodžić je istaknuo kulturu pamćenja, bilježenja i prenošenja povijesnih događaja na mlađe generacije kao jedan od najvažnijih aspekata te borbe.

Pored pomenutih učešće u programu uzeli su Emir-ef. Hasanović i Abdulah Gobeljić učenjem Kur'ana i izvođenjem ilahija i kasida, te Ines Močević, voditeljica programa.

Ova prilika iskorištena je i za dodjelu nagrade za pobjednicu foto-konkursa organiziranog istim povodom. Nagradu je uručio Mustafa-ef. Gobeljić a najbolju fotografiju napravila je Emina Fazlović.