Otvorena Upravna zgrada Medžlisa IZ Brčko i obdanište Evlad

Otvorena Upravna zgrada Medžlisa IZ Brčko i obdanište Evlad

 

Svečanom otvaranju ova dva, za Brčko važna objekta, prisustvovali su brojni gosti, iz političkog, kulturnog i privrednog miljea Brčko distrikta i susjednih općina. U toku svečanosti prisutnima su se obratili novoizabrani reisu-l-ulema mr. Husein-ef. Kavazović, mr. Vahid-ef. Fazlović, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, koji je imenovan za vršioca dužnosti muftije tuzlanskog, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Brčko gospodin Hajrudin Omerović i Enver Tursunović, direktor obdaništa.

Gospodin Omerović se, u svom kratkom obraćanju, osvrnuo na finansijski aspekt izgradnje ova dva objekta, i naglasio kako je samo u obdanište Evlad uloženo preko 500.000,oo KM.

Sudeći prema dosadašnjem raspoloženju i interesovanju za projekat nazvan Evlad, bez ikakvih rezervi smijemo kazati kako je Medžlis IZ Brčko iznjedrio još jedan u nizu veoma značajnih projekata.

Mr. Mustafa ef. Gobeljić je iskoristio ovu priliku da promovira jednu novoizašlu publikaciju internog izdanja Medžlisa IZ Brčko, a riječ je o fotomonografiji pod nazivom “Trag u vremenu”, kojom je obuhvaćena obnova porušenih i izgradnja novih džamija i vakufskih objekata na okupiranom području prijeratne općine Brčko,  i uruči našim gostima po jedan primjerak ovog izdanja.