Peti sportsko-edukativni susreti „1. mart“ za mlade Muftiluka tuzlanskog

Peti sportsko-edukativni susreti „1. mart“ za mlade Muftiluka tuzlanskog

Peti sportsko-edukativni susreti „1. mart“ za mlade Muftiluka tuzlanskog održani su u periodu od 22. do 26. februara 2021. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Organizatori susreta, koji se već petu godinu uzastopno organizuju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, su Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog i Behram-begova medresa. Učešće su uzeli mladi iz 15 medžlisa s područja Muftiluka tuzlanskog i to iz: Bijeljine, Brčkog, Čelića, Gornje Tuzle, Gračanice, Gradačaca, Janje, Kalesije, Kladanja, Puračića, Srebrenika, Tuzle, Vlasenice, Zvornika i Živinica.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, ovogodišnji susretu su održani u pet dana.

U prvom dijelu programa mladi su u amfiteatru Behram-begove medrese zajedno s koordinatorima Mreže mladih imali priliku pogledati edukativni film. U sportskom dijelu učesnici su se takmičili u futsalu, a pobjednici takmičenja su:

1. Mreža mladih Čelić
2. Mreža mladih Kladanj
3. Mreža mladih Zvornik

Ulogu glavnog sudije na utakmicama je imao Samir Spahić, profesor tjelesnog odgoja u Behram-begovoj medresi, a prigodne nagrade pobjednicima uručio je hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

Ekipa Medžlisa Islamske zajednice Brčko i ove je godine uzela učešće na susretima “1. mart” te u futsalu osvojila četvrto mjesto.