Počeo ciklus ramazanskih tribina

Mustafa Spahić otvorio jubilarni dvadeseti ciklus tribina

Počeo ciklus ramazanskih tribina

Nastupanjem mjeseca ramazana u Brčkom, već tradicionalno, počinje ciklus ramazanskih tribina. Prva tribina održana je u subotu 11. juna 2016. godine poslije teravih-namaza u Bijeloj džamiji a gost predavač i ove, kao i prethodnih devetnaest godina, bio je Mustafa ef. Spahić.

Profesor Spahić je govorio na temu: “Red i nered”, a u toku svog izlaganja na temelju Kur'anskih ajeta definirao je vrste fesada- nereda i govorio koje su to metode uspostavljanja reda posebno ističući važnost očuvanja jedinstva muslimana kao i potrebu čuvanja institucija koje predstavljaju muslimane i zastupaju njihova prava.

Na samom početku obraćanja profesor Spahić je, kao i prethodnih godina, govorio o važnosti kontinuiteta u radu, a podatak da on već devetnaestu godinu u nizu otvara ovaj ciklus tribina potvrđuje opredjeljenost rukovodstva Medžlisa Brčko da ustraje na tom putu.

Vrijedi istaknuti da je predavanju, iako je počelo par minuta prije ponoći i trajalo puni sat vremena, prisustvovalo oko 150 osoba koje su s punom pažnjom do kraja poslušale briljantan nastup profesora Spahića.