Pojačan ženski aktivizam na području Muftijstva tuzlanskog

Izvor: muftijstvotz.ba

Pojačan ženski aktivizam na području Muftijstva tuzlanskog

Sastanak koordinatorica za ženski aktivizam i porodicu s područja Muftijstva tuzlanskog održan je 5. novembra 2016. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Koordinatorica pri Muftijstvu tuzlanskom Hasiba Saračević predstavila je rezultate rada tokom protekle godine.

U svih 23 medžlisa su imenovane koordinatorice i realiziraju se određene aktivnosti. Njihov rad pokazuje dobre rezultate, pa je tako organizirano tri stotine predavanja, tribina, druženja i drugih programa. Osim toga, pokrenute su škole Kur'ana, islama, razni humanitarni projekti, obilježavanje značajnih datuma, programi za majku i dijete, promocije knjiga i sl. U medžlisima u kojima je i ranije bilo ovakvih aktivnosti tokom protekle godine se radilo na njihovu unaprjeđenju i osmišljavanju i realizaciji novih sadržaja.

Još ima mnogo prostora za unaprjeđenje rada u svim medžlisima, a spremnost koordinatorica da svojim zalaganjem razvijaju ženski aktivizam i njeguju vrijednosti porodice treba da budu podržani, jer je u njima dobro za cijelu Zajednicu, zaključeno je na ovom susretu.

Merzija Kasumović, koordinatorica za ženski aktivizam u Behram-begovoj medresi, predstavila je izuzetno bogat program rada profesorica i učenica ove škole.