Pomoć dostavljena na planirane adrese

Pomoć za ugrožene Brčkog, Bijeljine i Gunje

Pomoć dostavljena na planirane adrese

U 8 naših džemata u toku protekla 24 sata organizirana je akcija prikupljanja pomoći za ugrožene porodice čiji su domovi proteklih dana bili poplavljeni. Pomoć je prikupljana u sljedećim džematima: Rašljani, Maoča Stara, Maoča Nova, Gornji Rahić, Čande, Ćoseta, Palanka  i Šatorovići. Akciju je proveo koordinacijski tim za rad sa mladima (EPM) Medžlisa IZ-e Brčko.

Distribucija prikupljenih artikala vršena je danas, 18. maja 2014. godine u popodnevnim satima, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Brčko. Jedan dio pomoći dostavljen je porodicama u džematima Palanka i Rijeke. Druga pošiljka otpremljena je u kolektivni centar u Brčkom a ostatak prikupljene pomoći odvezen je u Bijeljinu. Dio pomoći, u kasnim večernjim satima, uručen je i porodicama iz Gunje koje su pred nabujalom Savom napustile svoje domove.

Vrijedi istaknuti kako su naše džematlije pokazale osjećaj empatije i visok stepen solidarnosti. Kako bismo prevezli artikle prikupljene u ovoj akciji korišteno je 6 transportnih vozila čijim vlasnicima se, kao i svima onima koji su na bilo koji način učestvovali u ovoj akciji, najsrdačnije zahvaljujemo.

Mnogo je onih koji će, u ovim teškim trenucima, trebati pomoć dobrih ljudi. Stoga, apelujemo na sve one koji se nisu stigli uključiti u ovu akciju da se jave svojim imamima i pomognu koliko su u mogućnosti.

Molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi sve one koji su pomogli ovu akciju i olakša onima koje su nevolje zadesile.

B2

B3

B1