Pomozimo Narodnu kuhinju “Imaret”

Pomozimo Narodnu kuhinju “Imaret”

U pozivu stoji:

Poštovana braćo i sestre,
Narodna kuhinja „Imaret“ u Tuzli već deset godina skrbi za veliki broj siromašnih muslimana i drugih građana na području tuzlanske regije. U proteklom periodu veliku potporu ovim ljudima davali ste upravo vi, naše vrijedne džematlije. Narodna kuhinja „Imaret“ prolazi kroz težak period i prijeti joj da zatvori svoja vrata onima koji su u ovoj kuhinji pronalazili svoje utočište od gladi i samoće. Stoga, obraćam se vama, muslimanima i muslimankama, da svojim davanjima pomognete rad ove institucije i na taj način pružite neophodnu pomoć ljudima za koje se ona skrbi.
Braćo i sestre, siromašni muslimani u našim imetcima imaju svoje pravo po dva osnova: pravo na trećinu kurbana i pravo na desetinu od poljoprivrednih proizvoda na ime zekata.  Pred nama su dani Kurban-bajrama, a jesenja berba plodova se privodi kraju. Stoga vas molimo da sačinite paket od svojih plodova: krompira, luka, brašna, graha i drugih namirnica, te da odvojite trećinu od svojih kurbana i uputite za potrebe ove naše kuhinje.
Akcija će se voditi od 5. novembra do Kurban-bajrama. U ime korisnika Narodne kuhinje Imaret toplo vam se zahvaljujem za sve što činite za siromašne muslimane.  Nek Allahova dž. š. Milost bude na sve nas.