Porodica Martinović useljena u novi dom

Porodica Martinović useljena u novi dom

Još jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje organizira Medžlis Islamske zajednice Brčko privedena je kraju u programu ovogodišnje manifestacije „Ti si ruža džennetska“ posvećene danu rođenja Muhammeda a.s.

Naime, rukovodstvo Medžlisa Brčko u srijedu 4. novembra 2020. godine je svečano predalo ključeve novoizgrađene kuće porodici Martinović. Ova porodica živjela je u naselju Islamovac u izrazito starom i dotrajalom objektu.

Obezbijediti im krov nad glavom i uvjete za život dostojne čovjeka bila je namjera rukovodilaca brčanskog Medžlisa Isamske zajednice.

U izjavi za medije Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Brčko govorio je o dobročinstvu kao glavnom smislu i vrhuncu čovjekove vjere čemu nas uči i Muhammed a.s. podsticanjem da ljudima olakšavamo život i činimo ih sretnima.

„Na tragu jednog takvog razumijevanja naše vjere i širine misije Islamske zajednice, mi smo se prije dvije godine odlučili za ovakav jedan projekat baš kada smo realizirali manifestaciju „Ti si ruža dženetska“, položivši kamen temeljac a evo danas, hvala Bogu, uručili smo i ključeve novoizgrađene kuće“, naglasio je Gobeljić.

Koordinator službe za društvenu i socijalnu brigu pri Medžlisu Brčko Sabahudin-ef. Ravkić govorio je o finansijskim i drugim aspektima gradnje ove kuće.

 „Dom ovoj porodici započeli smo graditi prije dvije godine, a do ovog momenta investirano je 45.000 maraka, od čega je iz sredstava Medžlisa Brčko izdvojeno 30.000 KM a preostalih 15.000 KM osigurano je donacijama brčanskih privrednika.“ Preostaje nam još, dodao je Ravkić, završiti vanjsko uređenje za koje je potrebno obezbijediti 15.000 KM.

Uz izraze zahvalnosti Islamskoj zajednici Sadik Martinović je u veoma kratkoj izjavi rekao: „Demobilisani sam borac, nezaposlen. Moja porodica živjela je u jako teškim uvjetima. Ja sam danas radostan čovjek i ovo je jedan od najsretnijih dana u mom životu.“

Da bi, pored izgrađene i namještene kuće, osjećaj sreće bio upotpunjen i za tri kćerke Sadika Martinovića pobrinuli su se u Medžlisu Brčko obezbijedivši im jedan laptop koji će, posebno u vremenu pandemije koronavirusa, biti od pomoći u rješavanju njihovih školskih zadataka.