Posjeta predstavnika Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko Odjeljenju brčanske pedijatrije

Piše: Behija Kadušić.

Posjeta predstavnika Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko Odjeljenju brčanske pedijatrije

U sklopu realizacije aktivnosti Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko, danas je upriličena posjeta Odjeljenju brčanske pedijatrije i uručena skromna donacija.
Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko dr. Mustafa-ef. Gobeljić istakao je važnost saradnje ovih dviju institucija, te kao i do sada obećao da će Islamska zajednica svojim aktivnostima i kapacitetima stojati na raspolaganju u zavisnosti od potreba ovog Odjela.

Muslimani širom svijeta u subotu, 02. 04. 2022. godine, dočekuju mubarek mjesec ramazan, pa je Medžlis pripremio i ramazanske pakete djeci koja se nalaze na Odjeljenju. Koordinatorica Odjela za brak i porodicu Behija Kadušić upoznala je dr. Samira Mujkića – šefa Odjeljenja pedijatrije, sa aktivnostima, i uslugama koje Odjeljenje za brak i porodicu pruža građanima Brčkog.

Ovom prilikom uručena je donacija koja se sastoji od didaktičkih materijala koji su namijenjeni za razvoj krupne motorike, vježbi spretnosti, razvoju pažnje i koncentracije, kao i prepoznavanju boja i oblika.

,,Obzirom da na ovom odjeljenju naši najmlađi sugrađani provode svoje manje prijatne dane, cilj nam je njihov boravak ovdje bar malo olakšati putem korištenja edukativnih materijala koji će im pomoći prevazići teškoće s kojima se trenutno suočavaju“, istakla je koordinatorica Odjela za brak i porodicu Behija Kadušić.