Potpisan Memorandum o sanaciji 300 stambenih objekata u Maglaju

Potpisan Memorandum o sanaciji 300 stambenih objekata u Maglaju

U srijedu, 17. septembra 2014. godine, u Maglaju je potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, humanitarne organizacije Islamic relief i Općine Maglaj na sanaciji i obnovi 300 kuća i stambenih objekata na području Općine Maglaj.

Po ovlaštenju Reisu-l-uleme, u ime Islamske zajednice Memorandum je u prisustvu Ismail ef. Smajlovića, koordinatora Glavnog operativnog štaba Islamske zajednice za pomoć poplavljenim područjima, potpisao predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Maglaj Mirsad Hasanić.

Potpisivanju Memoranduma su prisustvovali Hani Mesoud, koordinator Islamic reliefa za Jugoistočnu Evropu, Izudin ef. Kruško glavni imam Medžlisa IZ Maglaj i Mehmed Mustabašić, općinski načelnik.

Sredstva u vrijednosti oko 1 300 000 KM za sanaciju 300 kuća i stanova na području općine Maglaj osigurala je humanitarna organizacija Islamic relief.

Uručen školski pribor raseljenim učenicima na području Žepča

Ismail ef. Smajlovića, koordinatora Glavnog operativnog štaba Islamske zajednice za pomoć poplavljenim područjima, također je u srijedu 17. septembra 2014. godine, posjetio jedan dio područja pogođenih elementarnom nepogodom na području Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

Ismail ef. Smajlović je u okviru ove posjetio obišao osnovnu školu „Begov Han“ u Begovom Hanu te osnovni školu „Abdulvehab Ilhamija“ u Željeznom Polju radi upoznavanja sa prilikama u kojima je počela školska godina i uvida u stanje učenika u ovim mjestima. Tokom posjete Žepču Ismail ef. Smajlović je razgovarao sa Izet ef. Efendićem. glavnim imamo Medžlisa IZ Žepče, i Zuhdijom ef. Ridžalom imamom u Željeznom Polju. Ovom prilikom je uručena donacija u školskom priboru za 80 učenika osnovnih škola na području Žepča koji su raseljeni usljed poplava.