Predramazanska posjeta domu za stare “Huskić”

Predramazanska posjeta domu za stare “Huskić”

U organizaciji Asocijacije žena i koordinatora za društvenu brigu pri Medžlisu Islamske zajednice Brčko danas je organizirana posjeta štićenicima doma za stare “Huskić” koji se nalazi u naselju Brka kod Brčkog.

Smatrajući da je osobama starije životne dobi, posebno onima koji žive odvojeno od svojih porodica ili ih i nemaju, potrebno ukazati posebnu pažnju odlučeno je da se ovakvi i slični projekti realiziraju kroz saradnju više udruženja i koordinacija koje djeluju pri Islamskoj zajednici.

Suze radosnice koje su danas dočekale aktiviste i aktivistice Medžlisa Islamske zajednice Brčko potvrda su da ovakav angažman volontera itekako ima smisao i svrhu. Pored skromnih poklona s kojima su došli volonteri njihova posjeta i riječi podrške su, kako ističu korisnici usluga doma “Huskić”, sasvim dovoljna gesta koja im je uljepšala dan.

Na ovaj način uspostavljena je saradnja sa domom “Huskić” čijim štićenicima je ponuđena i obećana svaka vrsta pomoći, utjehe i podrške koju Islamska zajednica sa svojim uposlenicima i volonterima može pružiti.

dsp3 dsp_1 dsp5