Predstavljena knjiga: Mentalno zdravlje- harmonija duše, prof. dr. Refika Ćatića

Predstavljena knjiga: Mentalno zdravlje- harmonija duše, prof. dr. Refika Ćatića

Medžlis Islamske zajednice Brčko organizirao je promociju knjige Mentalno zdravlje- harmonija duše autora prof. dr. Refika Ćatića.

Promocija je održana u velikoj sali restorana Divanhana a promotori su bili: Prof. dr. Refik ćatić, autor knjige, prof. dr. Vahdeta Ćatić i mr. Nihad Softić.

Na početku programa prisutnima se, u ime domaćina, obratio Mustafa-ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Dr. Ćatić je u svom izlaganju kazao kako je mentalno zdravlje sve kompleksniji problem savremene civilizacije. Vrijeme u kome je nastala ova knjiga je posebno neuralgično zbog pandemije korone i mnoge su prijetnje koje remete normalno i harmonično funkcioniranje čovjeka, što u konačnici dovodi do različitih psihičkih poremećaja. Nažalost, stigmatizirana je psihološka i psihijatrijska pomoć zbog čega je sve više onih koji podršku traže u alternativnim i parapsihološkim intervencijama.

Detalj koji je ovu promociju učinio drugačijom od svih ostalih je to što je u programu ove promocije priređena i muzikoterapija za koju je zadužen bio Nihad Mustafić- Šerbo, koji se brčanskoj publici predstavio izvođenjem poznatih sevdalinki.