Predstavljena knjiga Odgoj Salahuddinove generacije i povratak u Jerusalem

Predstavljena knjiga Odgoj Salahuddinove generacije i povratak u Jerusalem

Promocija knjige Odgoj Salahuddinove generacije i povratak u Jerusalem održana je u subotu, 23. marta 2019. godine u amfiteatru Bijele džamije u Brčkom.

O knjizi su govorili mr. Ismail Čehić te prevodioci ovog djela hafiz Edin Dedić i Jusuf Džafić. Prisutnima se obratio i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljić.

Knjiga Odgoj Salahuddinove generacje i povratak u Jerusalem dr. Madžida Arsana el-Kejlanija je aktuelno, vjerodostojno i inteligentno napisano štivo, koje vrlo senzibilno prepoznaje, potom i kompetentno tretira neka od najznačajnijih pitanja muslimanskog ummeta, osobito iz perioda njegove klonulosti i slabosti poput nejedinstva, ideoloških sukoba, frakcijskih usitnjavanja i destrukcije njegovog bića, neodgovornosti, duhovne i moralne nestasalosti uleme, muslimanskih vođa i vladara, insuficijencije muslimanskog intelekta i vjerodostojnog znanja, slabljenja morala kod pojedinaca i zajednice, odsustvo iskrenosti, te oskudijevanja u ispunjenu, za muslimane presudno fundamentalne, naredbe “pozivanja dobru i sprečavanja zla”.

Promociju je organizovao Medžlis Islamske zajednice Brčko a izdavač ovog djela je Institut za društvena i religijska istraživanja iz Tuzle.