Predstavnici vjerskih zajednica Brčko distrikta u posjeti gradonačelniku

Predstavnici vjerskih zajednica Brčko distrikta u posjeti gradonačelniku

„Ovo je bio sastanak koji je imao i svečani i radni karakter jer sam želio među prvima da ugostim predstavnike vjerskih zajednica u Brčko distriktu“, rekao je dr. Pajić. Sudionici sastanka – efendija Mustafa Gobeljić, don Veselko Župarić i protojerej stavrofor Slavko Maksimović ocijenili su nakon sastanka da je ovo nastavak jedne uspješne i dobre suradnje između vlasti i vjerskih zajednica u Brčko distriktu, čime se ne bi mogli pohvaliti u ostatku BiH.

Na sastanku je bilo riječi o planiranju sredstava u vidu grantova za potrebe vjerskih zajednica u proračunu za iduću godinu, o osiguranju novca za vjerske službenike, o pomoći obilježavanju određenih značajnih nadnevaka i blagdana za sve tri vjerske zajednice shodno objektivnim mogućnostima u proračunu, o osiguravanju potrebne lokacije za groblja, kao i o pomoći u izgradnji novih vjerskih objekata na području Brčko distrikta. Kao prioritet, uz suglasnost svih nazočnih, određeno je obilježavanje 150. godišnjice župe u Brčkom, koja će biti osmišljena nizom događaja od lipnja do listopada sljedeće godine. Ostali prioriteti po vjerskim zajednicama, utvrđeno je, su izgradnja Upravne zgrade Medžlisa Islamske zajednice, izgradnja kapele u Gredicama za potrebe oko 150 vjernika sa tog područja, te završetak pravoslavne crkve u Donjem Breziku.

Zaključeno je da će razgovori o svim ovim i drugim pitanjima od značaja za rad vjerskih zajednica u Brčko distriktu biti kontinuirani.