Prijem za nove doktore islamskih nauka

izvor: muftijstvotz.ba

Prijem za nove doktore islamskih nauka

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović primio je 3. decembra 2020. godine dr. Mustafu Gobeljića i dr. Edina Dedića, povodom njihove nedavne odbrane doktorskih disertacija.

Muftija Fazlović je čestitao gostima na ovom uspjehu koji je nastao na velikom zalaganju i pregalaštvu, naglasivši da je njihov uspjeh važan za cijelu Islamsku zajednicu, a posebno Muftijstvo tuzlansko. Muftijstvo tuzlansko prati uspjehe službenika na ovome području, a među njima se posebno ističu hafizi i doktori nauka. Muftija je novim doktorima islamskih nauka poželio još mnogo uspjeha u njihovom daljem radu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljić, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, 16. novembra 2020. godine odbranio je doktorski rad pod naslovom „Kvalitativna analiza tekstova o sunnetu u bosanskohercegovačkoj islamskoj periodici u drugoj polovini XX stoljeća”.Hafiz Edin Dedić, profesor u Behram-begovoj medresi, 22. juna 2020. godine, na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, odbranio je doktorski rad pod naslovom: ”Tesavvufsko-odgojna misao Ibn ̒Atā‘illāha As-Sakandarīja”.