Prijem za penzionisane imame: Znak zahvalnosti i pažnje

Prijem za penzionisane imame: Znak zahvalnosti i pažnje

hadži hafiza Šemsudina Kavazovića, hadži Ismaila Šahinovića, Ahmeta Bašića i hadži Osmana Kavazovića, kao i hanume kolega koji nisu u životu: Šefika-hanumu Kavazović, Rabija-hanumu Vikalo, Nedžiba-hanumu Hukičević i Mihana-hanumu Imamović na kojem su im u znak zahvalnosti i pažnje podijeljene novčane i druge prigodne hedije.

Odajući priznanje penzionisanim imamima za njihov dogogodišnji rad u Islamskoj zajednici i doprinos na polju islama, a koji se, kako je rekao predsjednik Medžlisa, gospodin Hajrudin Omerović, između ostalog, osjeća i u današnjem radu Medžlisa, te naglasio da nam ovakvih oficijelnih susreta treba, ali i sve više onih neposrednih ljudskih na svakom mjestu i u svako vrijeme.

Posebna dimenzija ovih susreta je u tome što je zamišljena kao prilika za susret, razgovor i brigu za penzionisane imame – naglasio je glavni imam, Mustafa-efendija Gobeljić.

Penzionisani imami su istakli da ih mlađe kolege cijene i poštuju, da ih gotovo redovno pozivaju na razne manifestacije, kao što su: otvorenja džamija, mevludi, tewhidi, dženaze, ikrar dove … da ih u bolesti obilaze i da se ne osjećaju zaboravljenim i ostavljenim.

„Svima nama koji smo se danas ovdje okupili Medžlis je ukazao veliku čast, i nama je drago, i za svaku je pohvalu što nas tradicionalno pozivate početkom hidžretske godine. Istina, ovo je prilika da se vidimo, da čujemo kako naš Medžlis radi i kakvo je stanje na terenu u džematima, ali i da se prisjetimo kolega koji više nisu u životu. Ja često navratim u ove prostorije i nije rijedak slučaj da ovdje vidim svoje penzionisane kolege što je znak da se aktivni imami s puno pažnje, uvažavanja i dostojanstva odnose prema nama i mi to posebno cijenimo i poštujemo“ – rekao je na kraju hadži Ismail-efendija Šahinović.

                                                                                                                                           Osman Kavazović