Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Brčko

Radna posjeta Medžlisu Islamske zajednice Brčko

Direktor Uprave za vjerske poslove i obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovni Ismail-ef. Smajlović i njegovi saradnici dr. Enes Svraka i Bahrudin Čolo posjetili su u srijedu 27. oktobra 2021. godine Medžlis Islamske zajednice Brčko. Cilj ove radne posjete bio je da se sagleda stanje vjerskog života, te da se pruži stručna pomoć imamima, hatibima i muallimima.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović je u okviru ove radne posjete, zajedno s delegacijom Uprave i predstavnicima Medžlisa, posjetio Predškolsku ustanovu “Evlad” u Brčkom. Direktor Enver Tursunović i zaposlenici Evlada predstavili su rad ovog obdaništa Islamske zajednice koje je osnovano 2012. godine.

U prostorijama Medžlisa IZ Brčko održan je sastanak kojem su prisustvovali rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur Husić, glavni imam Medžlisa dr. Mustafa-ef. Gobeljić, predsjednik Hajrudin Omerović i sekretar Sabahudin Ravkić. Oni su goste upoznali s radom Medžlisa i stanjem vjerskog života u Brčkom. Upriličen je i sastanak s imamima na kojem je razgovarano o vjerskim aktivnostima u džematima i drugim temama od značaja za rad imama.

muftijstvotz.ba