Radna posjeta Muftije tuzlanskog brčanskim mektebima

Radna posjeta Muftije tuzlanskog brčanskim mektebima

Osmočlana komisija za praćenje rada u mektebima na čelu sa tuzlanskim muftijom, mr. Vahid ef. Fazlovićem boravila je u subotu 10. marta 2018. godine u radnoj posjeti brčanskim mektebima. Tom prilikom su članovi pomenute komisije, u pratnji članova Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Brčko, prisustvovali časovima vjerske pouke za polaznike mekteba kako bi stekli uvid u rad muallima i stanje u mektebima.

Posjetom su obuhvaćeni mektebi: Maoča Stara, Maoča Nova, Gornji Rahić, Ograđenovac, Brka Nova, Šatorovići, Omerbegovača i Klanac.

Po okončanju posjete mektebima u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Brčko održan je radni sastanak kojem su prisustvovali svi članovi komisije te muallimi čiji mektebi su bili obuhvaćeni posjetom kao i članovi Izvršnog odbora Medžlisa. Razgovarano je o izvođenju mektebske nastave, uslovima u kojima se nastava odvija i opremljenosti mektebskih učionica i drugim aktuelnim temama.

Muftija se tom prilikom zahvalio imamima na njihovom predanom radu i zalaganju, i uputio smjerice za njihov još uspješniji rad.