Radni sastanak Aktiva vjeroučitelja

Piše: Behija Hodžić

Radni sastanak Aktiva vjeroučitelja

Tokom redovne posjete časovima islamske vjeronauke na području Muftijstva tuzlanskog, obavljen je uvid u rad vjeroučitelja i nastave islamske vjeronuke u tri osnovne škole na području Brčko distikta, a posjetio nas je dr. Sead-ef. Seljubac, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje muftijstva tuzlanskog, te glavni imam MIZ Brčko, mr. Mustafa ef. Gobeljić. Nakon posjete uslijedio je radni sastanak Aktiva vjeroučitelja u prostorijama Medžlisa Brčko i analiza zatečenog stanja.

Sastanku su prisustvovali članovi Aktiva , nastavnici islamske vjeronauke, glavni imam Medzlisa Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić, i uvaženi profesor dr. Sead ef. Seljubac. Ponosni smo činjenicom da su svi nastavnici dobili pohvale za svoje zalaganje i rad. Aktiv je prigodnim obraćanjem otvorio predsjednik Aktiva, prof. Jasmin Baković. Predsjednik je predstavio trenutno stanje vjeroučitelja i vjeronauke na području distrikta, te je pozvao glavnog imama i prof. Seljubca da se obrate vjeroučiteljima.

Glavni imam je iskazao svoje zadovoljstvo radom nastavnika islamske vjeronauke koji djeluju na području Brčko distrikta, te je kroz određene projekte koji se realizuju na području Medžlisa – predstavio saradnju i podršku koju vjeroučitelji pružaju našoj zajednici. Glavni imam je istakao da i u narednom periodu trebamo svi raditi da ta saradnja i podrška bude na nivou.

Dr. Sead ef. Seljubac je iskazao svoje zadovoljstvo sto je ova posjeta protekla uspješno. Profesor je kroz predavanje podsjetio nas na sam pristup Svetoj knjizi, Svetoj riječi. Održao je inspirativno predavanje uz prezentaciju “Mi i Kur'an” te na ovaj način sastanak učinio posebno ugodnim i korisnim. Sead-ef. Seljubac se zahvalio vjeroučiteljima na njihovom predanom radu i zalaganju, te je kazao kako u narednom periodu trebamo planirati redovne sastanke ovog tipa i sastava.