Radni sastanak Odjela za brak i porodicu sa predstavnicama brčanskih udruženja žena

Piše: Behija Kadušić

Radni sastanak Odjela za brak i porodicu sa predstavnicama brčanskih udruženja žena

U okviru aktivnosti koje organizuje Odjel za brak i porodicu Medžlisa islamske zajednice Brčko, u srijedu, 01.06. 2022. godine održan je radni sastanak sa predstavnicama Udruženja žena koja djeluju na području Brčko distrikta.
Sastanak je predvodila koordinatorica Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko, a sastanku je prisustvovao predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Brčko Hajrudin Omerović, koordinatorica džemata Savska džamija Izeta Hasanović i Aziz – aga – predsjednik Konjičkog kluba Brčko “Djeca vjetra”.

Koordinatorica Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Behija Kadušić iskoristila je priliku da se zahvali predsjednicama Udruženja žena na dosadašnjoj saradnji, neizmjernoj podršci, za sav nesebičan trud, vrijeme, pomoć koje su izdvajale u organizaciji i realizaciji mnogobrojnih projekata Odjela za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Brčko.
Uvaženim predsjednicama dodijeljene su i zahvalnice za dosadašnju saradnju a iste je predsjednicama uručio predsjednik Medžlisa IZ Brčko Hajrudin Omerović.
Predstavnice su iskazale svoje zadovoljsto. Istakle su da Medžlis Islamske zajednice Brčko i Odjel za brak i porodicu može i dalje da računa na njihovu podršku.

Razgovarano je i o narednim aktivnostima Odjela za brak i porodicu.
Najavljena je tradicionalna aktivnost, ispraćaj konjanika na Ajvatovicu, 17. 06. 2022. godine
Planirano je kao i prethodnih godina, svečani kulturno-vjerski program.
U cilju očuvanja i njegovanja našeg duhovnog identiteta u ime Odjela za brak i porodicu MIZ Brčko, koordinatorica je zamolila da srdačno i u granicama svojih mogućnosti i ovlasti i ove godine zajedno podržimo i ovogodišnji tradicionalni projekat israćaj konjanika na Ajvatovicu. Ajvatovica je duhovni godišnji kongres Bošnjaka – muslimana u BiH, te je istaknuto da skupa trebamo raditi na očuvanju naše baštine.