Ramazanska poruka glavnog imama, Mustafa-ef. Gobeljića

Ramazanska poruka glavnog imama, Mustafa-ef. Gobeljića

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zalaskom sunca večeras nastupa mjesec ramazan i tada će se klanjati prva teravija, dok će prvi dan posta biti u ponedjeljak, 11. marta.

Tim povodom Musafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko uputio je poruku :

“Neizmjerno smo zahvalni Allahu Uzvišenom što nas je počastio prilikom da dočekamo blagoslovljeni mjesec ramazan i osjetimo bereket koji on sa sobom donosi. Ako se izborimo sa sobom i svojim slabostima, pa korak naprijed koji  učinimo u ovom ramazanu, poslije ramazana ne vratimo nazad, ima nade da nas Milostivi Gospodar uvrsti među one kojima se smilovao i da nam oprosti. Zato iskoristimo sav onaj bereket i hajr koji sa sobom donosi ramazan. Svaka propuštena prilika je trajni gubitak, a vremena za odgodu nema. Ramazan je pred nama i živimo ga puninom njegova bereketa. Gospodaru naš, sva je moć i snaga kod Tebe, pa nas osnaži. Tvoja milost je veća od Tvoje srdžbe, pa nam se smiluj. Ti si onaj koji prašta, koji voli praštati, pa nam oprosti. Amin”, kazao je efendija Gobeljić. 

Nakon mjeseca posta muslimani dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika. Bajram-namaz je u srijedu, 10. aprila 2024. godine