Rijaset IZ: Usvojen prijedlog programa pomoći starijim osobama

Rijaset IZ: Usvojen prijedlog programa pomoći starijim osobama

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na današnjoj redovnoj sjednici, kojom je predsjedavao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, dao je saglasnost Upravnom odboru Gazi Husrev-begove biblioteke na odluku o izboru Osmana Lavića za direktora Biblioteke, javila je MINA.

Rijaset je također razmatrao izvještaj Uprave za vjerske poslove o održanom savjetovanju o mektebima i doneseni su zaključci kojima je data podrška Upravi da nastavi raditi na pripremama za reformu mekteba i mektebske nastave o čemu će se održati i tematska sjednica Rijaseta.

Na sjednici su razmatrani i zaključci sa održanog Kolokvija o strategiji ekonomskog poslovanja, te je donesen zaključak da Uprava za ekonomske i finansijske poslove sačini platformu za izradu strategije ekonomskog poslovanja Rijaseta Islamske zajednice.

Kako je saopćeno, donesene su i odluke o socijalnim davanjima iz odgovarajućih fondova Islamske zajednice, a na prijedlog Ureda za društvenu brigu usvojen je prijedlog programa pomoći starijim osobama.