Roman Ptice bijele promoviran u Brčkom

Roman Ptice bijele promoviran u Brčkom

Roman Ptice bijele autorice Naze Mehmedović- Salkić predstavljen je brčanskoj javnosti u subotu 13. novembra 2021. godine u velikoj sali restorana Divanhana u Brčkom.

Promocija je dio manifestacije “Ti si ruža džennetska” posvećene posljednjem Allahovom poslaniku Muhammedu a.s., a u programu su, pored autorice, učestvovali: Dr. Mustafa Gobeljić, Sevret M. Ćehajić, Emina Gobeljić- Behlulović i Azra Halilović.

Predstavljajući ovaj autobiografski roman Sevret M. Ćehajić rekao je: “Ovaj roman je nevelik obimom ali sadržajno potpuno ispunjen. On je oda ljubavi i dobroti i kao takvoj joj treba puna srca prilaziti i čitati je.”

U svom obraćanju dr. Gobeljić je izmeđuostalog kazao: “Nakon čitanja ovog istinitog, potresnog i nadasve poučnog štiva, mnogo pitanja i mogućih odgovora mi je zabljesnulo horizontima mog cjelokupnog unutarnjeg svijeta, a dva posebno. Kako je moguće da u korice knjige, koja sadrži tek nešto više od 100 strana, stane toliko tuge, bola, neizvjesnosti, strepnje, ljubavi, privrženosti, odanosti, spremnosti na žrtvu, ljudske dobrote, tevekkula i nade? Iako je ovo jedno od pitanja, koje se naprosto ne može izbjeći, sve i kad bismo htjeli, ono nije glavno. Kako je moguće da sve ovo stane u jedno ljudsko srce, u jedan um i jedan mali dio ljudskog života? Može, ako je ono velikodušno, veliko, neobuhvatno.”

Na kraju programa u veoma emotivnom obraćanju autorica je govorila o motivima pisanja ove ispovijesti posebno ističući težnju da na taj način da doprinos kulturi pamćenja našeg naroda kako nam se isto zlo ne bi ponovilo.