Saopćenje Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Saopćenje Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH

arajevo, 04. mart 2016. (MINA) – Povodom informacija da su vjerska uvjerenja Edvina Omerovića razlog njegovog otpuštanja s posla na Međunarodnom aerodromu Tuzla, Ured za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

– Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izražava duboku zabrinutost zbog pojave informacija u kojima se ukazuje da je otpuštanju s posla Edvina Omerovića na Međunarodnom aerodromu Tuzla doprinijelo i to što se on u svom životu pridržava islamskih principa. Diskriminacija zbog vjerskih uvjerenja zaslužuje najoštriju osudu i ne bi smjela biti prisutna i tolerirana u demokratskom društvu.

Stoga Islamska zajednica očekuje da se pitanje uručivanja otkaza Edvinu Omeroviću do kraja ispita i rasvijetle okolnosti koje su dovele do ovakvog ishoda, posebno u kontekstu diskriminacije zbog vjerskih uvjerenja.

Istodobno Islamska zajednica još jednom ukazuje, naročito mladim ljudima, na nužnost opreza prilikom ostvarivanja kontakata s organizacijama i pojedincima sumnjivog karaktera i koji šire štetna ideološka učenja, kako ne bi naivno postali njihove žrtve i sapleli se u opasnu mreža njihove manipulacije, stoji na kraju saopćenja.