Saučešće reisul-uleme povodom zemljotresa u Maroku

Saučešće reisul-uleme povodom zemljotresa u Maroku

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je saučešće i tazijetnamu kralju Kraljevine Maroko nj.v. Muhamedu VI, bratskom narodu Maroka i porodicama poginulih povodom stravičnog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

„U ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće Vama, Vaše Visočanstvo, i bratskom marokanskom narodu povodom stravičnog zemljotresa kojim je iskušana Vaša zemlja i narod. Molimo Uzvišenog Allaha da se smiluje žrtvama, da njihovim porodicama podari sabur, a povrijeđenima brz oporavak.

Islamska zajednica sa svojim mogućnostima je na raspolaganju bratskom marokanskom narodu čije će vjera, volja i odlučnost nadvladati i ovo iskušenje kao i sva do sada.

U našim ste dovama i mislima. A svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo“, kaže se u saučešću reisul-uleme.

Posljednji izvještaji markonskih vlasti navode da je u razornom zemljotresu poginulo najmanje 820 osoba.  Marokansko ministarstvo unutarnjih poslova također je saopćilo da su najmanje 672 osobe povrijeđene u potresu, uključujući 205 koji su u teškom stanju.

(Preporod.info)