Sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana u Brčkom

Sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana u Brčkom

Sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog održana je u četvrtak, 20. januara 2022. godine u Brčkom. Sjednicom je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a prisustvovali su joj rukovodioci službi Muftijstva tuzlanskog, glavni imami i direktori ustanova.

Na sjednici je razgovarano o najaktuelnijim aktivnostima u medžlisima i džematima na području Muftiluka tuzlanskog. Razmatran je i usaglašen detaljan plan implementacije projekta Mreže mladih pod nazivom “Interaktivno edukativno druženje mladih”.

Usvojen je prijedlog uputstva o radu Vjerskoprosvjetnog fonda u medžlisima na području ovog muftiluka. Savjet je razmatrao i druga pitanja iz domena svoga rada.

Članovi Savjeta upoznati su s tokovima rada Medžlisa Islamske zajednice Brčko. Iskazano je zadovoljstvo zbog vidljivih i značajnih rezultata koji su ostvareni u džematima i medžlisu na ovome području. U drugom dijelu sjednice, članovima Savjeta za vjerska pitanja obratio se gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić.