Sutra iftar na otvorenom za 2000 postača

Sutra iftar na otvorenom za 2000 postača

I ove godine će biti organizovan iftar na otvorenom i to za 2.000 Brčanki i Brčaka. Ostalo je još malo praznih mjesta a svi koji žele imaju roka još danas da se prijave u svoje džemate. I ove godine iftar je pod pokroviteljstvom Turske i grada Istanbula, a u organizaciji brčanskog Medžlisa islamske zajednice. Iftar na otvorenom bit će upriličen u petak 26.juna 2015. godine.

Prošlogodišnji iftar na otvorenom pokazao se iznimno dobrim. Pokrovitelji su ga zato i ove godine odlučili ponoviti. Prošlogodišnji iftar bio je prvi u historiji našeg grada kada je u pitanju organizovanje iftara na otvorenom za 2.000 postača.

“Hvala Bogu evo i ove godine oni su se nama javili da žele da budu donatori jer su bili zadovoljni poslom kojeg je Medžlis islamske zajednice uradio. Ako Bog da u petak naveče ćemo imati u krugu “Bijele džamije” iftar za 2.000 osoba”, kazao je Mustafa ef. Gobeljić, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Brčko.
Odziv posatča za ovaj iftar je veliki te je planiran broj od 2.000 osoba je skoro popunjen.

“Još imamo malo prostora, a oni koji žele mogu se prijavit večeras”, kazao je Gobeljić.

Glavni brčanski imam ovim putem je pozvao goste da dođu ranije i uživaju u pripremljenom prigodnom programu koji će izvesti hor Mošus.

Potrebno je mnogo posla kako bi se dočekao ovako veliki broj gostiju, te je ovim putem Gobeljić kazao da je veliku podršku pružio dogradonačelnik Distrikta i JP „Komunalno Brčko“. Na iftaru će prisustovati i načelnik istanbulske opštine Ejubija te tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović.

brcko.tv