Svečano uručene pohvale i svjedodžbe polaznicima Škole Kur'ana MIZ-e Brčko

Svečano uručene pohvale i svjedodžbe polaznicima Škole Kur'ana MIZ-e Brčko

U amfiteatru Bijele džamije u Brčkom, u nedjelju 10. septembra 2023. godine upriličena je svečanost u povodu završetka školske 2022./23. godine. Tom prilikom su polaznicima dodijeljene svjedodžbe i pohvale.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko Mustafa-ef. Gobeljić koji je čestitao polaznicima i njihovom učitelju na uspjehu. Glavni imam je iskazao zadovoljstvo radom Škole Kur'ana Medžlisa Islamske zajednice Brčko naglasivši kako je to uspješan projekat o kojem će se rukovodstvo Medžlisa i u budućnosti brinuti.

Svjedodžbe su uručene polaznicima koji su uspješno savladali gradivo iz jednog nivoa i stekli uvjet za prelazak u sljedeći nivo, a pohvale su uručene najredovnijim polaznicima Škole Kur'ana.

Inače, svake godine nastavu Škole Kur'ana pohađa između 60 i 70 kandidata, a u novoj školskoj 2023./24. godini, upisalo se 80 kandidata.

Kurra’ hafiz Samir-ef. Hodžić, vrlo uspješno vodi Školu Kur'ana Medžlisa Islamske zajednice Brčko od 2016. godine, a nastava Škole Kur'ana se odvija u kompleksu Bijele džamije.

Čestitamo svim kandidatima i njihovom učitelju hfz. Samir-ef. Hodžiću na ostvarenom uspjehu.