Takmičenje „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“: Nagrada 30 stipendija u iznosu od 500 KM

Takmičenje „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“: Nagrada 30 stipendija u iznosu od 500 KM

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini organizuje Sedmo međunarodno nagradno takmičenje za učenike srednjih škola pod nazivom „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“.

Na takmičenju mogu učestvovati svi učenici srednjih škola koji se prijave, iz država koje u školama imaju Islamsku vjeronauku.

Takmičenje će se realizovati na osnovu priručnika „Poslanik Muhammed, a. s., u mom životu“, u izdanju Centra za edukaciju i istraživanje Nahla, a koji je izrađen nakon opsežnog istraživanja o tome šta omladina želi znati o Muhamedu, a.s., i kako to znanje povezati sa svakodnevnim životom u izazovima s kojima se svakodnevno susreće.

U istraživanje i izradu priručnika aktivno su bili uključeni profesori Islamske vjeronauke.

Priručnik se može preuzeti u digitalnoj formi od profesora Islamske vjeronauke ili na ovoj web-stranici 

Učenici zainteresovani za takmičenje javljaju se profesoru Islamske vjeronauke u svojim školama, a na takmičenje se prijavljuju slanjem e-maila sa u upustvu naznačenim podacima. Prijave se šalju na adresu: takmicenje.sira@rijaset.ba.

U prijavi je potrebno dostaviti podatke sljedećim redoslijedom: ime i prezime, e-mail, broj telefona, adresa, naziv škole, razred, ime i prezime profesora vjeronauke.

Za najuspješnije takmičare osigurana su sredstva za trideset stipendija, u iznosu od 500 KM.

Više informacija možete pronaći na ovom linku.

(Preporod.info)