U Brčkom održan koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”

U Brčkom održan koncert “Bajram dođe, mirišu avlije”

Pred više od hiljadu građana Brčko distrikta sinoć je (9. augusta 2013. godine) na SRC“Blatuša“ Brčko održan bajramski koncert “Bajram dođe, mirišu avlije“. Koncert je upriličen u  organizaciji Udruženja mladih „Izvor“ Brčko, a učešća su pored domaćina hora Mošus, pod dirigentskom palicom Latifa Močevića, uzeli Mevludin Smajlović, ansambl Preporod, pozorišni studio Kaimija, dok je specijalni gost bio Armin Muzaferija.

Jedan od dosad najljepših bajramskih koncerata u Brčkom, duhovnom muzikom oduševio je građane, a članovi udruženja „Izvor“ Brčko i ovu priliku su iskoristili za nastavak svojih aktivnosti, na podizanju svijesti Bošnjaka o izjašnjavanju na predstojećem popisu stanovništva. S tim u vezi  svakom gostu uručili su letak pod nazivom“Bitno je biti Bošnjak“, na kojem su predočena upustva za pravilno izjašanjavanje.

Pokrovitelj koncerta bila je Vlada Brčko distrikta, a noć islamske duhovne muzike bila je jedna od najposjećenijih ljetnih kulturnih manifestacija u distriktu, koje nose naziv „Savski cvijet“.

S. MA.    http://dnevniavaz.ba

Foto: Sadik Hadžić

SHA_8064 SHA_8071 SHA_8112 SHA_8122 SHA_8153 SHA_8161 SHA_8211 SHA_8249 SHA_8280 SHA_8307 SHA_8627