U toku su prijave učesnika na Marš mira, moguće redukcije

U toku su prijave učesnika na Marš mira, moguće redukcije

U okviru obilježavanja 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima ‘Sigurne zone UN-a’ Srebrenica bit će organizovan 17. po redu ‘Marš mira’, a u toku su prijave za učešće organizovanih grupa i pojedinaca.

– Zaključak Organizacionog odbora je da se ove godine mogu prijaviti sve zainteresovane grupe ali i pojedinci – rekao je za Preporod.info predsjednik Podobora za “Marš mira 2021” Zulfo Salihović.

Napomenuo je da svi trebaju biti spremni na eventualne redukcije i smanjivanje broja učesnika, ukoliko to bude potrebno.

– Svi moramo na to biti spremni ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije – pojašnjava Salihović.

Dodao je da će sve aktivnosti Organizacionog odbora za obilježavanje 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima ‘Sigurne zone UN-a’ Srebrenica biti održane u skladu sa epidemiološkim mjerama, koje budu propisane od nadležnih institucija.

Rok za prijavu na ovogodišnji ‘Marš mira’ je 1. juli 2021. godine za organizovane grupe, a za pojedince do dana polaska.

– Prijave za učešće na ‘Maršu mira 2021.’ mogu se izvršiti slanjem podataka na e-mail marsmira@gmail.com ili putem web stranice, kao i FB stranice Marša Mira najkasnije do 01.07.2021.godine – ističe se u saopštenju Pododbora.

Podsjećamo da je za Marš mira 2020. bilo omogućeno učešće samo za preživjele učesnike proboja iz 1995. godine i za po deset učesnika iz redovnih grupa koje su se prijavlijvale prethodnih godina. 

(Preporod.info)