Učenjem dove na temeljima ozvaničen početak gradnje kuće za porodicu Martinović

Učenjem dove na temeljima ozvaničen početak gradnje kuće za porodicu Martinović

Učenjem dove na temeljima svečano je ozvaničen početak gradnje porodične kuće za socijalno-ugroženu porodicu Martinović iz Islamovca.

Program temeljske dove počeo je u 10,oo sati u srijedu 28. novembra 2018. godine a dovu je učio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko mr. Mustafa ef. Gobeljić.

Ovim povodom je, nakon programa u izjavi za medije, Glavni imam rekao: “U osnovi svake religije i svakog humanističkog učenja jeste činjenje dobra. Također, jedan narod vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova kultura a vrijednost kulture svakog naroda mjeri se prema spremnosti tog naroda da se žrtvuje za opće dobro. Islam, kao posljednja Allahova dž.š. objava,  potiče svoje sljedbenike da neizostavno, u toj horizontalnoj ravni, budu korisni svima oko sebe. Islam se trudi da svima oko nas bude dobro. Mi smo danas prisustvovali činu učenja temeljske dove za izgradnju kuće jednom džematliji. Ovim činom mi, zapravo, izvršavamo samo ono na što nas naša vjera potiče a u ovim mevludskim danima smo dobili još dodatnu inspiraciju za to.”

Na kraju izjave mr. Gobeljić zahvalio se aktivistima unutar Islamske zajednice a posebnu zahvalnost iskazao je koordinatoru za društvenu i socijalnu brigu, Sabahudin ef. Ravkiću, koji se potrudio da se na visokom nivou pripremi početak gradnje ovog objekta.

Dio sredstava za gradnju ove stambene jedinice osiguran je iz budžeta Medžlisa Islamske zajednice Brčko ali su ta sredstva nedostatna.

Koristimo ovu priliku da pozovemo sve ljude dobre volje da se uključe u ovaj projekat i pomognu u skladu sa vlastitim mogućnostima.

Donacije se mogu uplatiti kod džematskih blagajnika ili na blagajni Medžlisa Islamske zajednice Brčko.

Moguće su i uplate putem računa:

1416010002284215 – BBI bank d.d.

sa naznakom “Porodica Martinović-gradnja kuće”.

Porodica Martinović iz Islamovca trenutno živi u objektu koji je potpuno neuslovan za život jedne porodice. U ovom slučaju se radi o petočlanoj porodici demobilisanog borca Armije RBiH sa troje maloljetne djece.