Upriličen bajramski prijem

Upriličen bajramski prijem

Predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Brčko i bošnjački predstavnici u vlasti Brčko distrikta upriličili su sinoć (08. avgusta 2013. godine), u ljetnoj bašti motela Villa Cicibela, tradicionalni bajramski prijem.

Prijemu su, pored zvanica iz javnog i privrednog života Brčkog, prisustvovali i gradonačelnik Brčko distrikta, gospodin Anto Domić, kao i predstavnici Pravoslavne i Katoličke crkve u Brčkom.

Riječi dobrodošlice, u ime Medžlisa Islamske zajednice Brčko uputili su predsjednik Medžlisa gospodin Hajrudin Omerović i glavni imam Mustafa ef. Gobeljić, a u ime bošnjačkih predstavnika u vlasti Brčko Distrikta, gospodin Esed Kadrić.

U svom obraćanju mr. Mustafa ef. Gobeljić govorio je o blagodatima i ciljevima ramazanskih ibadeta pa je izmeđuostalog rekao: „Ako smo iz ovog ramazana, govoriom o nama muslimanima, izašli makar malo bolji, u bilo kojem pogledu, onda je ramazan postigao svoj cilj. Ali, to moraju prepoznati oni koji žive oko nas. Ta promjena ne može ostati samo na teoretskoj ravni. Nju moraju prepoznati oni koji žive oko nas. Jer vjera, zapravo, ima smisla ako nas u svakom trenutku dotiče, ako nas čini budnim i podsjeća na naš susret sa Stvoriteljom.“

Ovo je bila još jedna prilika da se Brčko pokaže u raskoši i lepršavosti vlastitog multietničkog ambijenta.